Deze sterren komen op tegen borstkanker

© Instagram

Oktober is de maand waarin borstkanker onder de aandacht wordt gebracht en ook sterren doen hun best om te tonen dat ze vrouwen die aan de ziekte lijden een hart onder de riem steken. Kate Moss doet dat in samenwerking met de Britse modeontwerpster Stella McCartney en Ellen DeGeneres liet haar naam veranderen...

vwh

Kate Moss en Stella McCartney werken een maand lang samen om de aandacht te vestigen op borstkanker. De ontwerpster heeft voor de gelegenheid roze lingerie, de kleur van het anti-borstkankerlogo, ontworpen en Moss draagt een van de creaties in haar campagne. Moss zou uiteraard zichzelf niet zijn als ze er geen sexy accent aan toevoegde: ze trekt rechtercup van de beha naar beneden en toont haar naakte borst met een lintje over haar tepel.

'Als vrouwen dit setje 's morgens aantrekken, wil ik dat ze eraan denken om af en toe naar de dokter te gaan om hun boezem te laten controleren. 'Vrouwen hebben het tegenwoordig zo druk, maar gezond leven zou een prioriteit moeten zijn', schrijft ze op haar website. De opbrengst van de roze setjes gaat integraal naar het Linda McCartney Center in Liverpool. Dit kankercentrum werd vernoemd naar Stella's moeder die in 1998 de strijd tegen de ziekte verloor.

Kate Moss en Stella McCartney zijn niet de enkige beroemdheden die de aandacht op borstkanker vestigen. Ook presentatrice Ellen DeGeneres draagt haar steentje bij. Zij toonde via Instagram dat ze het logo van haar 'Ellen Show' heeft aangepast. De dubbele 'l' in haar naam werd vervangen door de roze lus, het internationale logo tegen borstkanker. Ook Christina Appelgate, die zelf borstkanker heeft gehad, laat op social media zien dat meeleeft met haar lotgenoten. Zij draagt deze maand roze bandjes. 'The Vampire Diaries'-ster Nina Dobrev deelt dan weer een roze foto met het opschrift 'Think Pink' via Twitter. En actrice Elizabeth Hurley trok een roze jurk aan voor The Breast Cancer Action-campagne.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen