© rr

Vossen teisteren opnieuw Mol-Rauw

Gazet Van Antwerpen bracht vorig jaar de melding dat er een vossenplaag heerste in Mol-Rauw. Deze vossen zijn ook dit jaar weer heel actief. Ze zitten momenteel met jongen en hebben extra voedsel nodig. Dat halen ze in de vorm van makkelijk te vangen kippen en eenden. Een bewoner van Rauw maakten een filmpje en foto van een rovende vos

Saskia Van Gestel

In de bossen rond de Put van Rauw huizen mogelijk heel wat vossen. Dieren die momenteel met jongen zitten en actief op zoek gaan naar meer voedsel. Ook vorig jaar kende Mol-Rauw een waar plaag. Kippen verdwenen er met bosjes. Veel bewoners namen dan ook maatregelen door hun kippen 's nachts binnen te zetten of hun hokken af te schermen met draad.

Vossen krijgen tussen maart en mei een nest van vier tot soms wel acht welpen. Voor deze opgroeiende vosjes zoeken de ouders nu massaal eten. Ze hebben minstens één kip of vogel per dag nodig. Dit heeft als gevolg dat ze zich ook focussen op al dan niet beschermde vogels die tegen de grond broeden. Ook dat zijn gemakkelijke prooien.

Ook andere gehuchten in Mol zouden last hebben van rovende vossen. Wie last heeft, kan dit melden op de milieudienst van de gemeente Mol. Zo kan men lokaliseren waar er echt een probleem is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER