© RR

Wijkpremie voor Duffelse wijkverenigingen en buurtinitiatieven

De gemeente Duffel geeft haar buurt- en wijkverenigingen voortaan elk jaar een wijkpremie. De verenigingen ontvangen deze wijkpremie in de vorm van InDuffelbonnen.

Chris Van Rompaey

“Buurt- en wijkverenigingen brengen leven en ontmoeting in een buurt en zorgen zo voor een aangename leefomgeving voor onze Duffelaars. Vandaag kunnen de wijkverenigingen al gratis materiaal zoals tentjes, tafels en stoelen bij de gemeente lenen. Omdat we zo gehecht zijn aan leuke buurtmomenten, doen we hier nog een schepje boven op”, zegt schepen van Wijkwerking Staf Aerts (Groen).

“En dus kunnen wijkverenigingen en buurtinitiatieven voortaan een wijkpremie aanvragen. Met deze financiële stimulans hopen we nog meer Duffelaars te overhalen om in hun straat, wijk of buurt een barbecue, een winterdrink of wat dan ook te organiseren.”

De wijkpremie bestaat uit honderd aan InDuffelbonnen en kan éénmaal per jaar aangevraagd worden. “Op deze manier varen ook de Duffelse handelaars er wel bij. Vandaag kan je bij 58 Duffelse handelaars met InDuffelbonnen betalen, dus aan een gevarieerd aanbod is er geen gebrek”, benadrukt Staf Aerts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER