Mo Farah wil Brits record bij marathondebuut in Londen

© Photo News

Een week na Kenenisa Bekele debuteert zondag in Londen een andere pistelegende op de marathon. De Brit Mo Farah, regerend wereld- en olympisch kampioen op de vijf en tien kilometer, start in Londen voor eigen volk met een duidelijk doel: het Britse record verbeteren.

mio

In tegenstelling tot Bekele, die in Parijs won zonder noemenswaardige tegenstand, zal Farah het moeten opnemen tegen enkele echte toppers. Vier van de tien snelste marathonlopers aller tijden staan zondag aan de start in Londen.

De Keniaanse wereldrecordhouder Wilson Kipsang Kiprotich (2u3m23s) leidt het pak voor de Oegandese wereld- en olympisch kampioen Stephen Kiprotich (2u7m20s), de Ethiopische titelverdediger Tsegaye Kebede (2u6m4s) en de Keniaan Geoffrey Mutai, houder van het parcoursrecord in Londen (2u4m40s). Die laatste liep in Boston in 2011 een marathon in 2u3m2s, de snelste tijd ooit, maar die chrono werd niet gehomologeerd omdat het parcours er te dalend is.

Het Britse record staat sinds oktober 1985 op naam van Steve Jones. Hij liep in Chicago 2u7m13s over de 42,195 kilometer.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen