Goffin opent US Open tegen kwalificatiespeler, zware dobber voor Flipkens

© Photo News

Vrijdag is in New York geloot voor het US Open, het laatste Grand Slam van het jaar. David Goffin (ATP-15) neemt het in de eerste ronde op tegen een kwalificatiespeler. Bij de vrouwen moet Kirsten Flipkens (WTA-68) meteen vol aan de bak tegen de Roemeense Simona Halep (WTA-5).

Goffin start zijn 18e Grand Slam met een duel tegen een kwalificatiespeler, waarna hij bij winst in de tweede ronde uitkomt tegen de winnaar van het de partij tussen de Serviër Victor Troicki (ATP-35) en de Roemeen Radu Albiot (ATP-98). De 25-jarige Luikenaar raakte op de tennisbanen van Flushing Meadows nog nooit verder dan de derde ronde.

Flipkens heeft het minder getroffen. Met de Roemeense Simona Halep krijgt Flipper meteen de nummer vijf van de wereld als tegenstandster. De 30-jarige Kempense kon in vier duels nog nooit van Halep winnen, hun laatste wedstrijd was die op het toernooi van Cincinnati in 2014.

Yanina Wickmayer (WTA-38) neemt het in haar eerste ronde op tegen de Duitse Julia Görges (WTA-64). De 26-jarige Vlaams-Brabantse kon de voormalige nummer 15 van de wereld in zeven onderlinge confrontaties al zes keer kloppen, voor het laatst vorig jaar in Toronto. Bij winst neemt Wickmayer het in de tweede ronde op tegen de winnares van het duel tussen Venus Williams (WTA-6) en Kateryna Kozlova (WTA-94).