Rock Werchter heeft enkel parkeerplaats voor kampeerders

Rock Werchter heeft maatregelen genomen om de wateroverlast het hoofd te bieden. Het festivalterrein en de camping The Hive zijn klaar voor de komende editie. Een aantal kampeer- en parkeerterreinen zijn niet inzetbaar door de wateroverlast. De verkoop van campingtickets wordt vanavond stopgezet door het tekort aan parkeerplaatsen. Enkel kampeerders kunnen parkeren in de buurt van het festivalterrein. Andere bezoekers krijgen uitwijkmogelijkheden met een shuttledienst.
JOKKO

Rock Werchter heeft een plan b uitgewerkt voor de komende editie van het festival. De organisatoren wenden alle middelen aan om de wateroverlast het hoofd te bieden. Het voorbije voorjaar was het natste ooit gemeten in de streek.

"Er zijn de voorbije dagen heel wat staalplaten, matten en vloer aangevoerd, goed voor 12 hectare tijdelijke verharding. Er is ook 7.000 vierkante meter boomschors gestrooid", klinkt het.

De verkoop van campingtickets wordt vanavond om 20 uur stopgezet en er zullen tijdens het festival geen tickets voor de camping meer beschikbaar zijn. "Dat heeft vooral met het tekort aan parking te maken. Enkel wie kampeert zal in Werchter kunnen parkeren", melden de organisatoren.

Rock Werchter drukt bezoekers nogmaals op het hart om zo veel mogelijk met het openbaar vervoer of met de fiets naar het festivalterrein te reizen. Er wordt ook een busdienst vanaf Parking C aan de Heizel en van nabij de afrit E40 Haasrode georganiseerd. De bussen brengen de bezoekers naar het station in Leuven waar pendelbussen naar het festivalterrein rijden.

Laat muggen de pret niet vergallen

De organisatoren van Rock Werchter waarschuwen de festivalgangers ook voor muggen op het festivalterrein. "Muggen zijn een vervelend neveneffect van een bijzonder intense periode van regen en vochtige ondergrond. Ze zijn er in grote getale."

Bezoekers wordt aangeraden om zich te beschermen tegen muggen. "Sticks, sprays en melk tegen muggen zijn geen overbodige luxe. En omdat het weer niet mee zit, zijn een regenjas en aangepast waterdicht schoeisel aangewezen", besluit de organisatie.

Meest gelezen