Moeder en kind bijna geplet bij bizar liftongeval in speelgoedwinkel Bart Smit

© politie eindhoven

Een moeder en haar kind zijn afgelopen weekend in een winkelcentrum in Eindhoven aan de dood ontsnapt bij een bizar liftongeval.

lbo

De moeder die met haar kindje aan het winkelen was, drukte in speelgoedwinkel Bart Smit op de knop om de lift te nemen. De liftdeuren openden, maar er stond helemaal geen lift. Omdat de liftdeuren op de begane grond openden, vielen de twee niet naar beneden. Maar hierdoor hadden ze ook niet meteen door dat er geen lift was en stapten de moeder en haar kind in de liftschacht.

Omdat er niet meteen beweging kwam in de ‘lift’, stapte de moeder weer even uit om nog eens op het knopje te drukken, waarna ze de ‘lift’ weer in ging. De liftdeuren zijn daarop dichtgegaan en de lift kwam naar beneden; recht naar waar de moeder en haar kind stonden. Omdat de twee in de liftschacht zaten en niet in de lift, waren er ook geen knoppen aanwezig om de lift te stoppen.

Buggy samengedrukt

De lift duwde de twee tegen de grond. De buggy van het kind werd voor een groot stuk samengedrukt. Er ontstond grote paniek in de winkel, volgens de politie. Intussen probeerden omstaanders en winkelpersoneel de schuifdeuren van de lift weer te openen om de twee te bevrijden.

Maar pas toen de lift op zo’n halve meter van de grond hing, kwam die plots tot stilstand. Waarschijnlijk hebben de moeder en haar kind dat te danken aan de buggy: toen de lift in aanraking kwam met die kinderwagen, is de lift vermoedelijk automatisch gestopt, zo denkt de politie van Eindhoven.

Onderzoek

Er zal nu een onderzoek komen naar het ongeval. Zo zal er worden nagegaan of Bart Smit of het bedrijf dat de lift schoonmaakt nalatig is geweest. De politie vermoedt dat er bij het schoonmaken van de lift iets moet fout zijn gegaan. Daarnaast zal ook onderzocht worden of de Arbeidsomstandighedenwet al dan niet werd overtreden: die wet bepaalt namelijk dat een bedrijf ook over de veiligheid van andere personen dan enkel hun eigen werknemers dient te waken.

Moeder en kind maken het intussen, gezien de omstandigheden, goed, aldus de politie. De twee werden opgenomen in het ziekenhuis, maar beide zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen