Kommil Foo in de running voor Nederlandse cabaretprijs

De broers Raf en Mich Walschaerts, die samen het cabaretduo Kommil Foo vormen, zijn met hun voorstelling "Schoft" één van de vier genomineerden voor de Poelifinario 2015-2016. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de makers van de beste cabaretvoorstelling van het seizoen.

Kommil Foo is de enige Belgische kanshebber. De andere genomineerden zijn Hans Sibbel met de voorstelling "De paardenpoetser", Lenette van Dongen met "Tegenwind" en het gezelschap Niet Uit Het Raam (NUHR) met "Draai het eens om". Op zondag 25 september wordt de winnaar bekendgemaakt op het podium van Diligentia Den Haag.

De prijs "Poelifinario" is genoemd naar een fictieve tropische vogelsoort die bedacht werd door cabaretier Toon Hermans. Kommil Foo kan, na de overwinning van 2005 met de show "Spaak", die prijs voor de tweede keer winnen. Enkel de Vlaamse cabaretier Wim Helsen heeft al twee beeldjes op de schoorsteen staan.

Naast de nominaties voor de Poelifinario werden ook de kanshebbers voor de Neerlands Hoop-prijs, die wordt uitgereikt aan aanstormend talent, bekendgemaakt. De genomineerden zijn daar Eva Crutzen, Tim Fransen en het duo Yentl Schieman en Christine de Boer.

Meest gelezen