Belgische supporters in rouw: voorzitter fanclub Rode Duivels overleden in Toulouse

Erik Reynaerts, de voorzitter en oprichter van 1895, is overleden. Dat heeft de Belgische Voetbalbond maandag bevestigd. De 'founding father' van de overkoepelende supportersvereniging van de Belgische fans én lid van het KV Mechelen-supportersorgaan Malinwa werd zondag in Toulouse na afloop van de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Hongarije getroffen door een hartfalen en stierf daags nadien. Zijn vrouw was pas twee weken geleden ook overleden...

vml

Het nieuws van zijn overlijden komt uiteraard hard aan bij de KBVB. Daags na de klinkende 0-4 zege van de Rode Duivels in hun achtste finales op het EK tegen Hongarije is dit nieuws een domper van formaat.

“Onze founding father is niet meer. Erik Reynaerts, het hart en de ziel van onze Fanclub 1895, is jammerlijk overleden. Na afloop van de wedstrijd in Toulouse tegen Hongarije is Erik getroffen door een hartfalen. Hij stierf daags nadien. Erik legde de basis voor 1895 in 2012 en is een begrip in de supporterswereld, binnen en buiten België. Hij was de verpersoonlijking van onze supporterswerking. We leven mee met de familie en vrienden van Erik en dragen hem voor altijd met ons mee. Zijn lach staat op ons netvlies gebrand, we zullen hem nooit vergeten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vincent Kompany reageerde al op het overlijden: "Rust in vrede, Erik Reynaerts. De vader van het Belgische supporters legioen. Lille kleurt straks rood en dat is ook dankzij jou."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Reynaerts was met volle teugen aan het genieten van het EK, in zijn laatste facebookpost keek hij nog uit naar het treffen tegen Wales:

De Duivels zelf trainen maandagnamiddag in hun trainingscentrum in Le Haillan, nadien zijn er geen perscontacten voorzien.

MEER OVER DE RODE DUIVELS