Twaalf Rode Duivels trainen eerste keer richting Wales, Dembélé blijft even liggen

Een dag na hun klinkende 0-4 overwinning in de achtste finales tegen Hongarije hebben de Rode Duivels de trainingen hervat op de oefenterreinen van Les Girondins de Bordeaux in Le Haillan. Zoals gewoonlijk na een wedstrijd bleef de basiself in het spelershotel achter, de wisselspelers en de bankzitters waren wel aanwezig. Het werd een intensieve training van 80 minuten.

Wim Conings in Bordeaux

De basisploeg die Hongarije in de pan hakte kreeg vandaag nog rust, twaalf Rode Duivels tekenden wel present: Gillet, Mignolet, Denayer, Batshuayi, Fellaini, Dembele, Benteke, Origi, Kabasele, Ciman, Carrasco en J. Lukaku.

Onder hen dus ook Michy Batshuayi en Yannick Carrasco, twee doelpuntenmakers in de partij in het Stadium de Toulouse. Ook goed nieuws van Mousa Dembele: de middenvelder deed gewoon mee na zijn enkelblessure en lijkt beschikbaar voor de match tegen Wales. Even was er paniek toen hij tijdens de wedstrijdvorm na een stevige tackle van Kabasele bleef liggen en naar zijn enkel tastte, maar gelukkig kon hij deze keer wel verder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tijdens het wedstrijdje probeerde Wilmots iedereen attent te houden door een fles wijn uit eigen zak te beloven aan de winnaars. Het winnende team was uiteindelijk het ploegje van Gillet, Ciman, J.Lukaku, Dembele (die de 9-8 scoorde na zijn aanvaring met Kabasele), Carrasco en Origi. Meteen na affluiten hoorden ze bioj de bondscoach naar die beloofde fles wijn:

De Duivels oefenen ook dinsdag en woensdag nog in Le Haillan, donderdag reizen ze door naar Lille. Daar nemen ze het vrijdag (21u) in de kwartfinales op tegen Wales.

De maandag door de UEFA vrijgegeven resterende tickets voor het duel in het Stade Pierre Mauroy waren overigens in enkele minuten de deur uit. De Europese Voetbalbond organiseerde een losse ticketverkoop voor de neutrale vakken, supporters hoefden geen lid te zijn van 1895, de officiële fanclub van de Rode Duivels. UEFA werkte met het principe 'first come, first served', alle resterende tickets werden in enkele minuten aan de man gebracht. Hoeveel Belgen er ook effectief in het stadion zullen zitten is koffiedik kijken, Lille zal vrijdag in ieder geval sowieso overspoeld worden door Belgische fans.

MEER OVER DE RODE DUIVELS