'Suiker is het grootste en goedkoopste vergif ter wereld'

© Bert De Deken

© ema

© Bert De Deken

© ema

© ema

© ema

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Natuurtriatleet Dirk Baelus (35) heeft een nieuw boek uit dat vanaf vandaag in de winkel ligt: ‘Op weg naar balans, van cafébaas tot triatleet en ambassadeur van natuurlijke voeding’. Er zit ook een gratis kookboekje bij, met 365 ingrediënten voor 14 basisrecepten van natuurlijke voeding.

Eddy Meulemans

Op de achterflap staat een citaat van wielerlegende Tom Boonen. "Het levensverhaal van Dirk Baelus spreekt tot de verbeelding”, zegt Tom Boonen. “Van cafébaas tot triatleet. Maar vooral zijn passie voor natuurlijke voeding maakt hem uniek. Sinds ik proefde van zijn kookkunsten, probeer ik ook zo zuiver mogelijk te eten.”

De flamboyante zakenman Marc Coucke van Omega Pharma mocht vorige week als eerste het nieuwe boek inkijken. Een bijbel voor al wie zuiver wil eten en sporten? “Iedereen kan er zijn voordeel mee doen, jong en oud, dun en dik, sporters en niet-sporters", zegt Dirk Baelus. "Ik wil de mensen alleen maar inspireren om gezonder te eten en meer te bewegen.”

Bij het boek zit ook een gratis kookboekje met 14 eenvoudige basisrecepten. Opvallend: gekookte aardappelen met rode kool en boerenworst staat er niet tussen. "Aardappelen behoren niet tot onze basisvoeding. Een aardappel is een groentesoort. Je mag er gerust van eten, maar niet alle dagen. Een evenwichtige maaltijd bestaat vooral uit granen. Volle rijst is het volle leven.”

Klik hier en lees hoe Dirk Baelus bij Marc Coucke is beland in Het Nieuwsblad Kempen van zaterdag 28 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen