© Guy Van Nieuwenhuysen

© Guy Van Nieuwenhuysen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Turnhout start campagne voor nette stad

Gemeenteraadsleden en vrijwilligers ruimden zaterdagochtend het zwerfvuil in het stadspark op. Met die actie start de stad een campagne rond netheid, waarbij ze rekent op de medewerking van elke Turnhoutenaar.

gvn

Het Turnhoutse stadsbestuur heeft dit jaar het bedrag dat nodig is voor het onderhoud van wegen en groen, verdubbeld. Dat was nodig, want de netheid van het openbaar domein liet te wensen over.

Met een opruimactie in het Stadspark start nu een campagne om Turnhout veel netter te krijgen. Dat begint met de bewustmaking, maar ook op handhaving wordt ingezet. Dit jaar werden al 21 pv's tegen sluikstorters opgesteld. Naast de GAS-boete betaalt de overtreder ook de kosten voor het opruimen en verwerken van het vuil. Het minimumbedrag is 206 euro.

Elke inwoner is ook verplicht om voor zijn eigen deur te keren. Dat gaan de gemeenschapswachten strenger controleren. "Maar we rekenen ook op de inzet van nog meer vrijwilligers om de buurten proper te houden", zegt schepen van Wegen- en Groenbeheer Luc Debondt (TIM). Vrijwilligers krijgen in ruil Troeven. Die zijn een gemeenschapsmunt, waarmee je andere vrijwilligers kunt belonen of waarvoor je korting krijgt bij diverse handelaars.

Aan de opruimactie in het stadspark namen politici van de meerderheid en van de oppositie deel. Opvallende afwezige was Paul Moelans (N-VA), die al maandenlang kritiek levert op de manier waarop de stad het probleem van zwerfvuil en sluikstorten aanpakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER