Gegratineerd havermoutpapje

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Elke dag serveren wij u een heerlijk gerecht, met dank aan Piet Huysentruyt.

Piet Huysentruyt

Ingrediënten

1 appel

1 eetlepel sojaboter

1 mespunt kaneel

2 eetlepels rozijnen

3 dl soja- of havermelk

8 eetlepels havermout, fijn­gemalen

2 eetlepels agavesiroop of 1 eetlepel stevia

2 eierdooiers

1 dl sojaroom

2 eetlepels havermout­vlokken

Bereidingswijze

Snijd de appel (met schil) in blokjes en stoof die aan in wat boter.

Voeg er na drie minuten wat kaneel en de rozijnen bij.

Giet dan de melk erbij, voeg de havermout toe en laat opwarmen tot een papje.

Voeg er vervolgens de agavesiroop of stevia bij en laat even opkoken.

Meng de eierdooiers met de sojaroom.

Zet de havermoutpap van het vuur en meng het eiermengsel erdoor.

Giet de pap in ontbijtpotjes, bestrooi met de havermoutvlokken en gratineer ze tot slot even in de oven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer