© Kioni Papadopoulos

Starbucks-werknemer weer vrijgelaten na vermoeden van diefstal van 21.000 euro

De werknemer bij Starbucks op de Groenplaats die donderdag werd opgepakt op verdenking van het stelen van 21.000 euro uit een plofkoffer van de koffiezaak, is vandaag door de onderzoeksrechter vrijgelaten. De 26-jarige man uit Deurne ontkende tijdens zijn verhoor alle betrokkenheid.

pw, sare

De verantwoordelijke van de vestiging van koffieketen Starbucks op de Groenplaats stelde gisterenochtend vast dat er een diefstal uit de plofkoffer van de zaak gebeurd was. “Woensdagavond was de dagopbrengst in de koffer gestoken”, bevestigt Sven Lommaert, woordvoerder van de lokale politie.

Op dat ogenblik zaten in de koffer, een type plofkoffer, de opbrengsten van de afgelopen twee weken. Volgens verschillende bronnen ging het om ongeveer 21.000 euro.

Werknemer opgepakt en weer vrijgelaten

Donderdagochtend bleek de plofkoffer leeggehaald. Al het geld was verdwenen, stelde een verantwoordelijke ’s morgens vast. De politie werd op de hoogte gebracht en onmiddellijk werd er ook gewag gemaakt van een mogelijke verdachte. Alles wees er volgens een bron dichtbij het onderzoek op dat een werknemer van het Starbucksfiliaal betrokken was bij de diefstal. Er was intern al een procedure lopende waarin de gedragingen van de jongeman opgevolgd werden. “Er is een 26-jarige man uit Deurne opgepakt”, aldus Lommaert.

In de woning van de man werd gisteren een huiszoeking uitgevoerd. Zijn wagen werd, met het oog op verder onderzoek, in beslag genomen. Gisteren werd een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van diefstal door een werknemer bij zijn werkgever.

De man werd vanochtend voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De verdachte ontkende elke betrokkenheid en de onderzoeksrechter besliste om de verdachteniet te laten opsluiten, hoewel het parket overtuigd is van zijn betrokkenheid.

"Het onderzoek gaat verder", zegt parketwoordvoerster Dominique Reyniers.

Starbucks betreurt erg wat er gebeurd is, maar wacht verder onderzoek af om verder commentaar te geven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER