Rechter moet oordelen over passiemoord waarin profvoetballers genoemd worden

© rvv

In de zaak rond de passiemoord in Denderhoutem op de 48-jarige Ann Ryckebusch, is de minnaar van de vrouw verwezen naar de correctionele rechtbank van Dendermonde. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling bepaald. In de zaak worden ook de namen genoemd van vijf profvoetballers.

thbe, mab, belga

Ann Ryckebusch werd op 18 mei 2013 in Denderhoutem vermoord door haar geheime minnaar Jan Bontinck (49). Hij beweerde dat zijn stoppen doorsloegen toen Ryckebusch zei dat de Afrikanen van Sporting Lokeren beter waren in bed.

Uit (telefonische) contacten van het slachtoffer blijkt dat ze tussen 2000 en 2013 regelmatig seksuele contacten had met Ivoriaanse en Guineese spelers van Sporting Lokeren. Eén speler speelt momenteel nog altijd bij de club. De anderen spelen ondertussen voor andere ploegen, of zijn gestopt.

Meer dan onderhoud

Ryckebusch werkte als onthaalbediende in een Mercedes-garage in Lokeren. Zo kon ze in contact komen met de voetballers. Zij contacteerden de vrouw regelmatig in verband met het onderhoud van de auto’s. Maar bij minstens vijf spelers ging het verder dan dat. De vijf werden ondervraagd en bekenden dat ze seksuele contacten hadden met Ryckebusch. Maar dat is op zich niet strafbaar. De spelers werden door het gerecht ook niet in verdenking gesteld.

Het Gentse parket-generaal had de verwijzing van Bontinck gevraagd naar de correctionele rechtbank en niet naar het hof van assisen, conform de nieuwe Potpourri II-wet. De strafrechtbank in Dendermonde zal de zaak na het gerechtelijk verlof behandelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen