© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“Bedreiging voor fietsende scholieren en de natuur”

Als alle plannen doorgaan, komt er aan de Holleweg in Essen een kippenbedrijf. Hoewel de bewoners de wens van de kippenboer begrijpen, is niet iedereen blij met de komst van het megabedrijf.

Margo Tilborghs

De gemeente Essen maakte de komst van het kippenbedrijf onlangs bekend. Het bedrijf, gelegen aan de Holleweg, zal plaats bieden aan 83.000 slachtkippen en omvat twee stallen en een loods voor 25 bedrijfsvoertuigen.

Voor de bewoners van de Holleweg en Vissenheuvel in Wildert is de maat vol. “De gemeente verleende hier al vergunningen aan een nieuw melkveebedrijf en een veevoederbedrijf”, zeggen enkele omwonenden. “De maat is vol. De schaarse open ruimte in dit agrarisch gebied wordt helemaal volgebouwd. Het veevoederbedrijf, dat bevoorraad wordt door vrachtwagens, is nu al een enorme belasting voor de smalle Holleweg.”

Door de Holleweg lopen twee toeristische fietsknooppuntenroutes. De weg wordt ook gebruikt door heel wat scholieren die naar school of naar het station van Wildert fietsen.

“Het is jammer dat deze prachtige groene zone nu bedreigd wordt door het vele verkeer dat er nu al doorkomt”, zeggen enkele fietsers. “De weg is smal en biedt amper plaats aan het verkeer dat dit bedrijf nu nog eens extra met zich meebrengt. Twee vrachtwagens kunnen hier niet langs elkaar passeren. Hoe moet het dan met de kwetsbare wandelaars en fietsers?”

Lees het hele artikel woensdag in Gazet Van Antwerpen, editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER