© Dirk Vertommen

© RR

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Rector Rik Torfs wordt lid van Orde van de Zwaan

De Heistse Orde van de Zwaan heeft er een nieuw lid bij. Rector en kerkjurist Rik Torfs van de KU Leuven is opgenomen in groep van verdienstelijke Heistenaars na een beslissing van de gemeenteraad.

Bert Provoost

Torfs werd dinsdagavond benoemd tijdens de geheime zitting van de gemeenteraad, waar persoonsgebonden materies worden behandeld. Tijdens een ceremonie in september zal hij officieel lid worden van de bijzondere groep.Torfs is gedomicilieerd in Heist-op-den-Berg in zijn ouderlijk huis onderaan de Heistse berg, naast café Den Hosp.

In 2008 werd de Orde opgericht naar aanleiding van de viering van duizend jaar Heist. Met het initiatief wilde het gemeentebestuur verdienstelijke mensen die een band hebben met Heist in de bloemetjes zetten. Ze krijgen ook de opdracht mee om de geest van duizend jaar Heist levendig te houden, het bloeiende gemeenschapsgevoel te bestendigen en de uitstraling van de gemeente in de regio te bevorderen. De Orde komt geregeld samen om te vergaderen en is een adviesorgaan dat zelf ook initiatieven kan nemen. Ze lanceerde Paul Michiels onlangs nog een liedje ten voordele van mensen die in armoede leven.

Het is van april 2013 geleden dat er nog leden toegevoegd werden aan de Orde van de Zwaan. Toen ging het om schrijver Gaston Durnez en zanger Paul Michiels. Nieuwe leden worden tijdens een plechtigheid benoemd, waarin ze geridderd worden door huidig burgemeester Luc Vleugels. De andere leden zijn regisseur Johan Cluytens, mediafiguur Cas Goossens, communicatiespecialist Jean-Paul De Bie en Bert Slaets van de operettekring (VMT).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER