© RR

Duffelse schulden voor het eerst sinds 2008 naar beneden

Op de gemeenteraad stond de jaarrekening 2015 op de agenda. Voor het tweede jaar op rij boekt de gemeente Duffel een positief eindresultaat. Goed nieuws is ook dat de openstaande schuld van de gemeente Duffel met 1,7 miljoen euro afneemt.

Chris Van Rompaey

Burgemeester Marc Van der Linden (N-VA) is blij met de cijfers. "Wat het meest in het oog springt, is de daling van de Duffelse schuldgraad. Voor het eerst sinds 2008 daalt de openstaande schuld van de gemeente. In 2015 bedroeg die schuld nog 32.529.621 euro tegen 34.247.002 euro in 2014.”

“Dit is wat mij betreft de belangrijkste vaststelling die we aan de jaarrekening 2015 kunnen verbinden. De schulden van vandaag zijn immers de belastingen van morgen. De laatste tien jaar is de schuld van Duffel maar liefst verviervoudigd. Het is dan ook een prioritaire doelstelling van dit bestuur om die schuld beheersbaar te maken. Vorig jaar heeft Duffel bijna drie miljoen euro moeten betalen aan kapitaalsaflossingen en interesten. Dat is een gigantisch bedrag. Het is dus een absoluut goede zaak dat we 1,7 miljoen euro schulden afbouwen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER