© Photo News

Stoke City neemt Bojan Krkic over van FC Barcelona

De Spaanse aanvaller Bojan Krkic verlaat topclub FC Barcelona, waar hij nog tot medio 2015 onder contract lag, om in de Premier League bij Stoke City aan de slag te gaan. De 23-jarige Krkic ondertekende bij de ex-club van Ritchie De Laet en Carl Hoefkens, vorig seizoen de nummer negen in Engeland, een contract voor vier seizoenen. Dat maakte Stoke City dinsdag bekend.

vml

‘Hij wil zich bewijzen in de Premier League en we zijn blij hem die mogelijkheid te kunnen aanbieden’, vertelde Stoke-coach Mark Hughes.

Krkic, zoon van een Servische vader en Spaanse moeder, kan op alle posities in de aanval uit de voeten. Hij is ook inzetbaar als aanvallende middenvelder. Hij debuteerde in 2007 op 16-jarige leeftijd in de hoofdmacht van FC Barcelona en speelde vervolgens 94 competitieduels voor de Spaanse topclub. Toch groeide Krkic niet uit tot een vaste basisspeler. In het seizoen 2012-2013 werd hij uitgeleend aan AC Milan, waarvoor hij drie keer scoorde in negentien competitieduels. Het seizoen daarvoor kwam hij uit voor AS Roma (37 duels, zeven doelpunten).

Ook afgelopen seizoen moest de blessuregevoelige Krkic niet op speelkansen hopen in Nou Camp en daarom werd hij door de Catalanen bij Ajax gestald. Ook in de Nederlandse hoofdstad kon de eenmalige international echter niet overtuigen. Bojan maakte weinig indruk, al had hij met vier doelpunten in 24 competitiewedstrijden wel een aandeel in het behalen van de landstitel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal