PLAY-OFFS. Luc Wouters fluit topper, coach prioriteit voor AA Gent

© pn

Scheidsrechter Luc Wouters is aangeduid om Anderlecht-Standard te leiden. Sébastien Delferière fluit Lokeren-Club Brugge en Verbist trekt naar Zulte Waregem-Genk.

jvh

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

PLAY-OFF 1

Technisch directeur Gunther Jacob (Genk) was gisteren weer aanwezig bij de wedstrijd van RS Belgrado om rechtsmidden Darko Lazovic te scouten. Gisteren vond opnieuw overleg plaats tussen een vertegenwoordiging van de clubleiding en een afvaardiging van de supportersgroepen SOS Forza, het supportersparlement en de Overkoepelende Supportersvereniging (OSV), die alleen de supportersclubs vertegenwoordigt. Het is de bedoeling om een orgaan met een juridisch statuut op te richten waarin alle supporters vertegenwoordigd zijn, dus ook de abonnees, de occasionele stadionbezoekers, Blue Army on Wheels (de vereniging van mindervalide fans) en nog anderen. Dit initiatief werd genomen naar aanleiding van de onvrede die de voorbije maanden werd geuit over het sportieve beleid en de klachten over de vergrote afstand tussen bestuur en fans.

Sfeervak X is voor de thuiswedstrijd van Zulte Waregem van vrijdag tegen Racing Genk volledig uitverkocht. Er zijn nog een paar honderd tickets in andere vakken beschikbaar aan het onthaal van het Regenboogstadion. Als er nog kaarten beschikbaar zouden zijn, zal het onthaal vrijdagavond vanaf 19 uur open zijn.

Bij Lokeren liet een zieke Denis Odoi gisteren de training aan zich voorbijgaan.

PLAY-OFF 2

AA Gent mag dan nog in de running zijn om de finale van Play-off 2 te halen, bovenaan de agenda van het clubbestuur staat de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach als opvolger van Peter Balette, die onlangs overnam van Mircea Rednic. Pas wanneer er duidelijkheid bestaat over de nieuwe T1, wordt er werk gemaakt van de rest van de technische staf.

Balette en keeperstrainer Jacky Munaron zijn na dit seizoen einde contract, maar beiden komen nog in aanmerking voor een contractverlenging. Dit alles wil het clubbestuur beslissen in overleg met de nieuwe hoofdcoach.

In Franstalige media wordt de naam van keeperstrainer Franky Vandendriessche gekoppeld aan AA Gent. De voormalige keeperstrainer van de Rode Duivels was de voorbije seizoenen aan de slag bij Bergen, dat zakt naar tweede klasse.

Bij Lierse kwam Hamari Traore niet aan trainen toe. Ook Wouter Corstjens, Frederic Frans en Carl Hoefkens bleven binnen voor verzorging. Vanaf morgen wordt er op het Lisp getraind. De trainingsvelden in het trainingscomplex worden onder handen genomen. Vrijdag speelt Lierse een oefenwedstrijd achter gesloten deuren op het veld van OH Leuven.

Ruben Gabriel (Waasland-Beveren) kreeg na de rode kaart tegen AA Gent een schorsingsvoorstel van twee speeldagen. De club gaat niet in beroep en hierdoor zal de middenvelder niet meer in actie komen tijdens de laatste twee speeldagen van Play-off 2. Van den Eynde (sleutelbeenbreuk) moet nog steeds rusten. Veselinovic en Lebbihi kregen verzorging van de kinesist. Rowell trainde individueel op het trainingsveld. <initials>(bcd)</initials></p></content>

KV Oostende organiseert in het kader van zijn thuismatch tegen AA Gent op zaterdagavond 26 april een Ladies Night. Alle vrouwen mogen die avond gratis de partij in het Albertpark bijwonen maar ze moeten zich wel vooraf registreren op www.kvo.be.

Na een 1-2-nederlaag tegen Feyenoord eindigde KVO als tiende op zijn eigen 31ste internationaal U15-paastornooi. Er waren twaalf deelnemers. AZ Alkmaar speelde in de finale 1-1 gelijk tegen Standard Luik, maar de Nederlanders haalden het met strafschoppen met 4-2. Club Brugge zegevierde in het duel om de derde plaats met 1-0 tegen Anderlecht.

Roger Blieck, oud-speler van Cercle Brugge is overleden. De Brugse aanvaller speelde eind jaren zestig 86 competitie- en 3 bekermatchen voor Cercle en scoorde 30 doelpunten. Ameye (ziek) ging naar huis. De Coninck blijft net als Etock out. Buysse trainde individueel. Cornelis is terug fit. De Chinees Wei Jin Tsong trainde mee met de A-kern.

De YBK12-leden van Cercle willen in de aanloop naar de match tegen KV Kortrijk een hele week als echte profs gaan leven. Ze zullen via loting gekoppeld worden aan een A-kernspeler en zoveel mogelijk het weekschema van die A-kernspeler proberen volgen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen