© Photo News

Rafael Benitez blijft ondanks degradatie coach van Newcastle

Ondanks de degradatie uit de Engelse Premier League blijft Rafael Benitez aan het roer bij Newcastle United. De 56-jarige Spanjaard heeft een nieuwe overeenkomst voor een verblijf van drie jaar op St James’ Park ondertekend. Dat bevestigden de “Magpies” woensdag op hun website.

Benitez was bij Newcastle United de opvolger van Steve McClaren, die in maart ontslagen werd. De Spaanse oefenmeester tekende voor drie jaar en kreeg de moeilijke opdracht om het behoud in de Premier League te verzeker, maar slaagde daar niet. Als Benitez de degradatie niet kon voorkomen, kon hij dankzij een clausule in zijn contract alsnog vertrekken. Toch koos “Rafa” voor een verlengd verblijf bij Newcastle. Hij krijgt er de “dagelijkse verantwoordelijkheid voor alle voetbalgerelateerde zaken”, klinkt het op de website.

“De liefde die ik voelde van de fans heeft een grote invloed gehad op mijn beslissing om te blijven. Newcastle is een grote club en ik wil deel uitmaken van de mooie toekomst die in het verschiet ligt”, verklaarde Benitez zijn keuze.

Benitez nam het roer over toen Newcastle op de voorlaatste plaats stond in de Engelse Premier League en slechts 6 keer had gewonnen op 28 wedstrijden. De Spanjaard leidde de “Magpies” naar drie overwinningen en vier gelijke spelen in tien wedstrijden, maar kon de club niet meer behoeden voor de degradatie naar het Championship, de Engelse tweede klasse.

Benitez werkte in de Premier League eerder voor Liverpool (2004-2010) en Chelsea (2012-2013) en was vorig seizoen nog coach van Dries Mertens bij Napoli. Op 4 januari werd hij wegens tegenvallende prestaties aan de deur gezet bij Real Madrid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal