© FC Barcelona via Getty Images

Thomas Vermaelen ontbreekt opnieuw in selectie Barcelona

Thomas Vermaelen is niet opgenomen in de selectie van FC Barcelona voor de competitiewedstrijd van vanavond (zaterdag) tegen stadsgenoot Espanyol.

Luis Enrique gaf een lijst met achttien namen vrij maar daarbij geen Vermaelen. Op zijn website meldt de Spaanse competitieleider dat de Rode Duivel nog out is met een blessure.

Eerder deze week werd Vermaelen wel opgenomen in de groep van 23 voor de Champions League-partij tegen PSG. De linksvoetige verdediger moest vervolgens wel plaatsnemen in de tribune als een van de vijf afvallers. Messi en co plaatsten zich dinsdag in Camp Nou dankzij een 2-0 zege (heen 3-1) voor de halve finales van het kampioenenbal.

De 29-jarige Rode Duivel traint na een slepende hamstringblessure al een tijdje opnieuw mee met de A-kern van de Catalanen. ‘The Verminator’ ruilde afgelopen zomer Arsenal voor Barcelona, maar speelde door aanhoudend blessureleed nog geen enkele minuut in een officiële wedstrijd van Barça. Hij werd eind 2014 geopereerd aan zijn hamstrings en had eerder nog laten optekenen dat hij hoopte begin april weer speelklaar te zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal