Beruchte gangster opnieuw opgepakt in Brussel voor ontvoering en gijzeling

Redouane Melloul Khayari, één van de grote namen van het banditisme in de jaren 90 van vorige eeuw, zit opnieuw in de cel, ditmaal op verdenking van ontvoering en afpersing. Samen met twee andere mannen zou de 42-jarige Etterbekenaar een Nederlander van Marokkaanse origine ontvoerd hebben en in Brussel vastgehouden hebben om losgeld te eisen. Dat meldt de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

kidr

Reddouane Melloul Khayari werd in 1991, op 19-jarige leeftijd, voor het eerst gearresteerd voor een bankoverval in Sint-Joost-ten-Node en was in 1994 betrokken bij de overval op een rijkswachtkazerne. In 1998 kreeg de man 5 jaar cel, onder meer voor een overval op een snoephandelaar in Wemmel die een buit van 132.000 Belgische frank opleverde. In 2002 kreeg hij 9 jaar cel voor een hele reeks gewapende overvallen. In juli van dat jaar raakte hij ook zwaargewond bij een schietpartij met de politie in Sint-Jans-Molenbeek.

Zijn volgende veroordeling, twee jaar cel, liep hij in 2005 op, ditmaal voor een moordpoging die op 15 augustus 1999 plaatsvond in Sint-Gillis. In 2009 was hij betrokken bij de voorbereiding van de spectaculaire helikopterontsnapping uit de gevangenis van Brugge. Redouane’s broer Abdelaq Melloul Khayari, die andere beruchte crimineel Ashraf Sekkaki en nog twee andere veroordeelden werden toen met een helikopter bevrijd. Voor zijn aandeel in die ontsnapping werd Redouane Melloul Khayari in juni 2010 nog veroordeeld tot 18 maanden cel.

Deze keer werden Melloul Khayari en zijn twee 27-jarige kompanen, O.H. en A.P., op 25 september aangehouden. Ze zagen hun aanhouding maandag verlengd door de Brusselse raadkamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer