© REUTERS

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

ROLAND GARROS. Titelverdedigers Djokovic en Muguruza nemen vlot eerste horde, ook Nadal wint

Novak Djokovic (ATP 2) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. De Servische titelverdediger versloeg op Court Philippe Chatrier de Spanjaard Marcel Granollers (ATP 77).

BEKIJK HIER ALLE UITSLAGEN VAN ROLAND GARROS.

De 30-jarige Djokovic, met André Agassi voor het eerst als coach in zijn box, haalde het met 6-3, 6-4 en 6-2. In zijn volgende partij speelt “Nole”, het tweede reekshoofd, tegen zijn landgenoot Janko Tipsarevic (ATP 58) of de Portugees Joao Sousa (ATP 59).

© AFP

Novak Djokovic staat voor de dertiende keer op de hoofdtabel van Roland Garros. De voorbije vijf edities haalde hij vier keer de finale op het Franse gravel. In 2012 en 2014 was Rafael Nadal te sterk, in 2015 Stan Wawrinka.

In 2016 won Djokovic dan toch eindelijk het enige grandslamtoernooi dat nog niet op zijn erelijst stond. In de finale ging de Serviër toen in vier sets voorbij Andy Murray.

Nadal zet eerste stap richting tiende eindzege

Ook Rafael Nadal (ATP 4) heeft zich gekwalificeerd voor de tweede ronde. De Spanjaard, het vierde reekshoofd, klopte de Fransman Benoit Paire (ATP 45) met 6-1, 6-4 en 6-1. Na 1 uur en 52 minuten was de wedstrijd afgelopen.

© AFP

In de tweede ronde staat Nadal tegenover de Nederlander Robin Haase (ATP 46). Die won in drie korte sets (6-2, 6-3, 6-1) van de Australiër Alex De Minaur (ATP 240).

Rafael Nadal, die op 3 juni zijn 31e verjaardag viert, mikt op een tiende eindzege op Roland Garros. Hij won het toernooi tussen 2005 en 2014 elk jaar, behalve in 2009 toen hij in de vierde ronde van de Zweed Robin Söderling verloor. De voorbije twee jaar ging Nadal er in Parijs uit in de kwartfinales (2015) en derde ronde (2016).

Titelverdedigster Muguruza verslaag ex-winnares

Bij de vrouwen heeft titelverdedigster Garbine Muguruza (WTA 5) zich eveneens vlot geplaatst voor de tweede ronde. De Spaanse versloeg veterane Francesca Schiavone (WTA 78).

© Photo News

Muguruza zegevierde tegen de bijna 37-jarige Italiaanse, winnares van Roland Garros in 2010 en verliezend finaliste in 2011, in twee sets. Het werd 6-2 en 6-4 op Court Philippe Chatrier.

De partij lag in de eerste set overigens een tijdje stil nadat een toeschouwer in de tribunes onwel was geworden. In de tweede ronde neemt Muguruza, het vierde reekshoofd, het op tegen de Estse Anett Kontaveit (WTA 53). Die was met 7-5, 6-1 te sterk voor de Roemeense Monica Niculescu (WTA 54).

Wozniacki met de schrik vrij tegen Australische tiener

Caroline Wozniacki beleefde de schrik van haar leven in haar eerste ronde tegen de Australische Jaimee Fourlis. Wildcard Fourlis, amper 17 jaar jong en 337e op de wereldranglijst, dwong Wozniacki (elfde reekshoofd) met haar krachtige slagen tot een derde set. Uiteindelijk won de Deense ex-nummer één van de wereld wel met 6-4, 3-6 en 6-2.

© AP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer