Onderdirecteur die bootongeluk Zuid-Korea overleefde pleegt zelfmoord

© reuters

De onderdirecteur van de middelbare school waarvan een groot aantal leerlingen om het leven is gekomen bij de ramp met de Zuid-Koreaanse ferry heeft vrijdag zelfmoord gepleegd. Kang Min Kyu werd zelf als een van de eersten gered van het schip.

llo

Volgens de politie heeft de 52-jarige onderdirecteur van de Ansan Danwon-school zich opgehangen aan een boom, een daad die wordt uitgelegd als boetedoening.

Zijn lichaam is teruggevonden vlak bij de school waar verwanten van de slachtoffers en vermisten zich verzameld hadden. Hij zat met meer dan driehonderd leerlingen op de ferry Sewol, die woensdag voor de kust van Zuid-Korea kapseisde en zonk. De groep was op schoolreis naar Jeju, een eiland in de Oost-Chinese Zee

Intussen staat de dodentol op 28. Het schip had 475 mensen aan boord, onder wie 325 scholieren en 15 leraars. Er zijn nog steeds 271 vermisten, 179 passagiers konden worden gered.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op de website www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen