Zuid-Koreaanse gerecht laat ferrykapitein aanhouden

Het Zuid-Koreaanse gerecht heeft sinds vrijdag een aanhoudingsbevel lopen tegen de kapitein en twee bemanningsleden van de ferry die eerder deze week voor de kust van Zuid-Korea is gezonken. Dat heeft een verantwoordelijke van de kustwacht laten weten. Aan boord van de ferry zaten honderden scholieren, van wie de meerderheid nog altijd vermist is.

mceulemans

Aan boord van de ferry, die woensdag zonk, zaten 475 mensen, onder hen 352 scholieren of begeleiders. Meer dan twee dagen na het drama zijn er nog altijd 268 van hen vermist. Sinds woensdag is niemand meer gered. De officier van de kustwacht heeft laten weten geen details te kunnen geven over de beschuldigingen.

"Zichzelf gered"

De kapitein en de meeste van de 28 bemanningsleden hebben zichzelf kunnen redden voor het schip zonk. Ze liggen zwaar onder vuur omdat ze zichzelf wel, en de meeste van hun passagiers, niet in veiligheid hebben gebracht.

Vrijdag nog is gebleken dat de kapitein het roer had doorgegeven aan een lagere officier. Kapitein Lee heeft zich donderdag verontschuldigd bij de slachtoffers en de nabestaanden, maar heeft geen verklaring gegeven over de oorzaak van de ramp.

Belga, foto Reuters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER