Kalkoenlapje met pompoen, spek, sinaasappel, saffraan en pecannoten
Elke dag een nieuw 'recept van de dag'.
Ingrediënten
1/8 pompoen
4 kalkoenlapjes
boter
4 el spekblokjes
2 el gehakte pecanoten
1 sinaasappel
saffraan
1 teentje look, gehakt
1 dl water
1 el kippenbouillon
1 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
wat rozemarijn
1 el platte peterselie
peper en zout
Bereidingswijze
Schil en ontpit de pompoen
Snijd van een deeltje schijfjes met een mandoline
Snijd de rest van de pompoen in blokjes
Stoof de blokjes pompoen aan met look, spekblokjes en pecannoten in olijfolie en een beetje boter.
Kruid met peper en zout en voeg rozemarijn toe
Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout
Bak de kalkoenlapjes in wat olijfolie met boter
Schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit in een kommetje
Pers het sap van de sinaasappel uit over het vlees en blus met water
Voeg er saffraan en kippenbouillon bij
Laat tot de helft inkoken
Giet olijfolie en witte wijnazijn over de dunne schijfjes pompoen
Leg het vlees op een bord
Schep de pompoenblokjes erover
Leg de partjes sinaasappel en de schijfjes pompoen er op
Bestrooi met de gehakte pecannoten
Versier met wat rozemarijn en platte peterselie
INFO
HOOFDMAALTIJD, voor 4 personen
Van maandag tot vrijdag om 17.45 uur op Vier