© KVRO

© KVRO

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Twaalf bands wijden nieuwe opnamestudio CC Zwaneberg in

De catacomben van Cultuurcentrum Zwaneberg herbergen sinds kort een heuse opnamestudio. Na de herfstvakantie zullen in totaal twaalf groepjes van allerlei slag de studio uitgetest hebben. Wij brachten een bezoekje tijdens de opnamesessie van Bombadills, een collectief van vijf enthousiaste dertigers.

Kristof Van Rompaey

Met de opnamestudio mikt CC Zwaneberg op jonge, onervaren groepjes, die vaak ook af te rekenen hebben met een beperkt budget. "We willen muzikanten de kans geven om een demo op te nemen aan democratische prijzen", legt Laura Van den Broeck uit. Samen met rock- en pop programmator Bert Embrechts staat ze als stagiaire mee in om de studio kenbaar te maken bij het grote publiek. "Met onze studio willen we geen concurrentie zijn voor professionele opnamestudio's. We willen wel een laagdrempelig alternatief aanbieden voor kleine, beginnende bandjes die het resultaat van hun werk vaak voor het eerst eens willen aanhoren. Het was dan ook geweldig om het enthousiasme te zien bij de muzikanten voor wie dit écht hun eerste opnames waren."

De vijf muzikanten van Bombadills waren alvast tevreden met het resultaat dat na hun sessie door de boxen weerklonk. "We spelen ondertussen al zo'n vijftien jaar samen", legt gitarist en zanger Koen Baert uit. "Maar een deftige opname was er eigenlijk nog nooit van gekomen. In feite zijn we allemaal oud-klasgenoten van elkaar. Jaren geleden zaten we samen aan de Sociale Hogeschool in Geel. Sommigen van ons hadden hun instrument toen nog nooit bespeeld, maar dat heeft ons niet tegengehouden om toch altijd door te blijven gaan. Het heeft ook jarenlang geduurd alvorens we echt nummers begonnen te schrijven. Lange tijd hebben we gewoon samen wat gejammed."

De opnames van de twaalf bands worden verzameld op een CD, die als promo voor de nieuwe studio en voor de repetitieruimten van CC Zwaneberg zal dienen. Na de herfstvakantie is de studio beschikbaar voor alle geïnteresseerden. Er zal steeds een technicus in de buurt zijn om de muzikanten verder te helpen.

Kristof Van Rompaey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER