Bert De Wispelaere heeft geen ambities voor klassement

Zes van de achttien manches van de Vlaamse Cyclocrosscup liggen achter de rug. Op zondag 2 november wordt de zevende manche afgewerkt in Sint-Jan-in-Eremo. Die cross werd vorig seizoen met succes een eerste keer georganiseerd en krijgt op Allerzielen een vervolg.

gsg

Bert De Wispelaere uit Assenede, al jaren een vaste waarde in het regionale veldritlandschap, rijdt er in eigen streek en wil zijn groeiende conditie verder verzilveren. Zaterdag eindigde hij nog knap vijfde in de B-wedstrijd in Alsemberg.

‘De conditie valt best mee en het is altijd leuk als je een mooie ereplaats kan versieren’, aldus De Wispelaere, die in de tussenstand vijfde staat met 207 punten. Hij wordt voorafgegaan door Bart Hofman (253), Giani Denolf (246), Mathieu Willemyns (242) en Steven De Decker (225).

‘Ik heb van het klassement geen doel op zich gemaakt. Ik sprokkel mijn puntjes en zie wel of ik nog in aanmerking kan komen voor een mooie eindplaats. Er zijn andere kerels zoals Bart Hofman die van het eindklassement echt een doel hebben gemaakt. Het wordt moeilijk om hen te bedreigen.’ De cross in Sint-Jan-in-Eremo werd vorig jaar gewonnen door Sven Beelen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen