© Jan Van der Perre

Lieven Scheire reist naar Brazilië voor WK robots

Lieven Scheire is nog maar net afgezakt naar Brazilië om het WK voetbal bij te wonen. Een beetje laat denkt u? Niet voor de techneut, Scheire is namelijk niet zozeer geïnteresseerd in het mensenvoetbal, als wel het WK voor robots, de Robo-Cup.

mige

Met meer dan 1.500 toeschouwers kan het WK voor robots echt niet langer als een randactiviteit bekeken worden. Ons land stuurde dan wel geen robotploeg af, dat kostte te veel geld, het weerhield Lieven Scheire alvast niet om op eigen houtje naar Brazilië af te zakken. Volgens hem zijn de robots dan ook klassevolle staaltjes van technologie. Ze kunnen zelfstandig denken en communiceren met elkaar via wifi. Geen geeks die langs de kant staan om hun robots te besturen, alles gebeurt autonoom. De bouwers staan wezenloos langs de kant te kijken hoe hun creaties het er vanaf brengen.

Volgens Scheire zijn de robots ondertussen al zo vergevorderd in technologie dat ze in 2050 in staat zouden zijn om tegen een volwaardig mensenteam te spelen. Om die doelstelling te verwezenlijken geven alle aanwezige techneuten na afloop van het WK al hun robotgeheimen prijs.

Lieven Scheire ontpopte zich tijdens het WK tot ultieme presentator. Wie de robots en Scheire aan het werk wil zien kan vandaag naar een match kijken om 16 uur, 19 uur en 21 uur via www.techunited.nl . Je kan dan meteen supporteren voor robots als ‘Robin van Perslucht’ en ‘Arjen Robbo’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer