David Goffin zit bij laatste zestien in Miami, ook Federer amuseert zich

David Goffin (archiefbeeld) © EPA

David Goffin (ATP-12) heeft zich maandagavond (plaatselijke tijd) geplaatst voor de laatste zestien van het Masters 1.000-toernooi van Miami (6.993.450 dollar). De 26-jarige Luikenaar schakelde in de derde ronde de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-42) uit in drie sets. Na twee uur en 32 minuten spelen stond het 4-6, 6-3, 7-5 in het voordeel van Goffin. Ook Roger Federer (ATP 6) heeft zich maandag geplaatst voor de achtste finales.

dgs

In de volgende ronde wacht het Australische enfant terrible Nick Kyrgios (ATP-16). Die versloeg in de zestiende finales de Kroaat Ivo Karlovic (ATP-21) in drie sets: 6-4, 6-7, 7-6.

Het was de derde ontmoeting tussen Goffin en de 24-jarige Schwartzman. In september 2015 versloeg Goffin de Argentijn in de halve finales van de Davis Cup met 6-3, 6-2 en 6-1. Een jaar later, in oktober 2016, nam Schwartzman weerwraak door Goffin met 7-5, 2-6 en 7-5 uit de finale van het European Open te houden in de Lotto Arena van Antwerpen.

Goffin heeft heel wat rankingpunten te verdedigen in Miami. Vorig jaar bereikte hij er de halve finales.

Federer: “Mijn prioriteit vandaag is mijn gezondheid”

Ook Roger Federer (ATP 6) heeft zich maandag geplaatst voor de achtste finales. Hij klopte op het hardcourt in Florida de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 34) met 6-3, 6-4. Het was het 21e duel tussen beide tenoren, de Zwitser trok voor de zestiende keer aan het langste eind. Hun vorige ontmoeting dateerde wel al van 2013.

© EPA

Federer, het vierde reekshoofd, speelt voor een plaats in de kwartfinales tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 18). Die was met 3-6, 6-2 en 6-3 te sterk voor de Amerikaan Sam Querrey (ATP 27).

De 35-jarige Federer staat er dit seizoen na zijn titels op de Australian Open en, vorige week, in Indian Wells weer helemaal. Het “annus horribilis” 2016, waarin hij door rug- en knieproblemen zes maanden out was, lijkt helemaal vergeten.

“Mijn prioriteit vandaag is mijn gezondheid”, vertelde de achttienvoudige grandslamlaureaat na zijn vlotte winst tegen Del Potro. “Ik wil toernooien winnen, mijn ranking is dan bijkomstig. Ik wil vooral plezier hebben op de baan. Ik ben geen 24 meer en kan niet langer alle toernooien spelen, de Davis Cup, de grandslams, de Masters 1000... Jammer genoeg moet ik keuzes maken. Het juiste evenwicht vinden, is vandaag belangrijker dan ooit. Ik moet de juiste balans vinden tussen genoeg matchen spelen om het ritme vast te houden, en voldoende rustpauzes inlassen.”

Naast Federer plaatste ook diens landgenoot Stan Wawrinka (ATP 3) zich maandag voor de achtste finales in Miami. Het topreekshoofd won in de derde ronde met 6-3, 6-4 van de Tunesiër Malek Jaziri (ATP 53). Hij treft in zijn volgende wedstrijd de Duitse tiener Alexander Zverev (ATP 20).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen