Rusland moet door crisis besparen op organisatie WK 2018

© AP

Rusland moet wegens de economische crisis in het land bezuinigen op het budget voor de organisatie van het WK 2018. Dat bevestigde Vitali Mutko, de Russische minister van Sport, donderdag aan het Russische persagentschap Itar-Tass. Het budget voor infrastructuurwerken en stadionbouw blijft evenwel ongewijzigd.

vml

‘De subsidies voor het organisatiecomité en de lotingceremonie worden met tien procent verminderd’, vertelde Mutko. Eind vorige maand maakte de Russische minister van Sport reeds bekend dat de kosten voor de bouw van de WK-stadions niet onderhevig zijn aan de val van de roebel en de lage olieprijs.

Rusland bouwt en verbouwt voor het WK twaalf stadions en 125 andere sportaccommodaties. In totaal worden de kosten geraamd op ongeveer dertig miljard euro, het dubbele van de kostprijs van het WK van vorig jaar in Brazilië. Op 4 februari staat er een onderhoud met de Russische vicepremier Igor Shuvalov op het programma, om over de besparingen te praten.

Verscheidene westerse politici riepen vorig jaar op de Wereldbeker in Rusland te boycotten. Dat omwille van de steun van Rusland aan de separatistische rebellen in Oost-Oekraïne. FIFA-voorzitter Sepp Blatter is voor zo’n boycot echter niet te vinden. Blatter is ook tevreden over de vooruitgang in de voorbereidende werken op het WK, dat in elf Russische steden gespeeld zal worden. Ook op de Olympische Winterspelen in Sotsji was er vooraf heel wat kritiek, maar uiteindelijk is het evenement aan de boorden van de Zwarte Zee probleemloos verlopen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen