Jeroom plaatst Ferrari van Boonen op het stort

© facebook

Cartoonist Jeroom heeft woensdagavond de omslagfoto van zijn Facebook-pagina veranderd. Daarop zie je de Ferrari van Tom Boonen, waarmee de wielrenner enkele dagen geleden crashte op het circuit van Francorchamps, tussen allemaal andere autowrakken staan. Hoewel het duidelijk om een bewerkte foto gaat, vond Tom Boonen het toch nodig om op Facebook te reageren. 'Rotzak', haalde Boonen uit naar de cartoonist. De smiley die volgde, maakt echter duidelijk dat ook de wielrenner er wel de humor van inziet.

Michaël Temmerman

Hier vindt u de Facebook-pagina van de cartoonist terug.

Cartoonist Jeroom kreeg een tijdje geleden de toestemming van Tom Boonen om diens knalrode Ferrari F430 onder handen te nemen en liet zich helemaal gaan. Het resultaat was een turkooise en blauwe sportwagen met daarop onder meer de afbeelding van een Vlaams boerenpaard en het gezicht van Boonen zelf, te midden van enkele dolfijnen. ‘Als je zoiets doet, kun je het maar beter goed doen. In de garage noemen ze het alvast de lelijkste auto die ze ooit hebben gezien’, grapte Jeroom over het eindresultaat.

‘Uiteindelijk stemde Tom ermee in dat ik zijn Ferrari zou beschilderen, op voorwaarde dat voor een goed doel was', aldus Jeroom. 'Dat werd Move to Improve, een fonds voor kinderen met bewegingsproblemen waarvan Tom peter is.’

Enkele dagen geleden ging Tom Boonen samen met ploegmaat Niki Terpstra racen op het circuit en Francorchamps, maar de wielrenner kreeg een klapband en crashte zijn peperdure Ferrari. Iedereen kwam er zonder kleurscheuren vanaf, maar er zou wel voor ongeveer 50.000 euro schade zijn.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen