© REUTERS

Invaller Zaza schenkt Juventus zege tegen Napoli in slotminuten

Juventus is de nieuwe leider in de Italiaanse Serie A. De Oude Dame heeft zaterdagavond de topper van de 25e speeldag tegen Napoli, met de koppositie als inzet, gewonnen met 1-0. Invaller Simone Zaza scoorde met een heerlijk afstandsschot in de 88e minuut.

Voor de wedstrijd in Turijn was het verschil tussen Napoli en landskampioen Juventus slechts twee punten. De thuisploeg ging na een dramatische seizoensstart op zoek naar zijn vijftiende competitiezege op rij, Napoli won voorafgaand aan de topper acht opeenvolgende duels in de Serie A.

De partij tussen de twee beste Italiaanse ploegen van het moment draaide evenwel op een sisser uit. In een gesloten wedstrijd was de beste kans in de eerste helft voor Napoli, maar Bonucci redde de meubelen voor Juve. In de corner die daaruit volgde had Buffon een knappe redding in huis op een poging van Albiol. Ook in de tweede helft stond Buffon zijn mannetje, aan de overzijde trapte Dybala hoog over. Napoli probeerde nog wat te forceren en bracht Rode Duivel Dries Mertens in de 77e minuut tussen de lijnen. Het doelpunt viel uiteindelijk aan de overkant. Invaller Zaza kreeg ruimte en probeerde van ver. Zijn schot zoefde buiten het bereik van doelman Reina.

Dankzij de zege springt Juventus over Napoli naar de eerste plaats in de Serie A. De Oude Dame heeft 57 punten, eentje meer dan eerste achtervolger Napoli.