Buitenspelgoal en Carlos Bacca zetten Sevilla op weg naar finale

Sevilla staat dankzij een 2-0-overwinning tegen Valencia met één been in de finale van de Europa League. In drie gekke minuten in de eerste helft besliste Sevilla de wedstrijd dankzij een buitenspelgoal en een treffer van ex-Club Brugge-speler Carlos Bacca.

mio

In de eerste helft gebeurde het eerste halfuur vrij weinig. Een kwartier voor de rust kwam Sevilla dreigen via een kopbal van Federico Fazio en een schot van ex-Bruggeling Carlos Bacca. Valencia kwam daarentegen maar weinig opzetten.

De dreiging van Sevilla bleek serieus want enkele minuten later stond de 1-0 op het bord. Een hoekschop belandde in de voeten van Stéphane M’Bia die bij het doorkoppen twee meter buitenspel stond maar toch mocht afwerken. Amper drie minuten later zorgde Carlos Bacca na een knap één-tweetje voor de 2-0-ruststand.

Na de koffie ging Valencia op zoek naar een doelpunt maar het was Sevilla dat er het dichtst bij was. Eerst was Fazio voor de derde keer niet trefzeker met een kopbal en even later stuitte Bacca op Valencia-doelman Vincente Guaita. Valencia kwam ook even dreigen, maar Javi Fuego krulde zijn schot voorbij de verste paal en miste zo de kans op de aansluitingstreffer.

Iets meer dan tien minuten voor tijd kwam Valencia nog goed weg toen scheidsrechter niet floot na duidelijk hands in de zestien. Bij Valencia leek alle offensieve kracht verdwenen en leken ze zich al snel neer te leggen bij de 2-0-nederlaag. Vijf minuten voor tijd kwamen ze toch nog opzetten. Alcácer kopte eerst nog op Sevilla-doelman Beto en bij zijn tweede poging stond de dwarsligger in de weg. Verder kwam Valencia niet meer en dus heeft Sevilla de beste uitgangspositie voor de terugwedstrijd.

Belangrijkste fases:

18’ Valencia komt er vliegensvlug uit en een schot van Alcacer dwingt Beto tot de eerste echte redding van de match.

30’ Fazio klimt het hoogst bij een corner maar knikt net naast. Iets later wordt Bacca diep gestuurd. De ex-Bruggeling trapt naast.

33’ Rakitic met een superieure vrije trap, de bal komt bij M’Bia, die de bal niet goed controleert maar met de rug naar doel de bal met de hak binnen trapt. Hij stond echter wel een dikke meter buitenspel.

36’ Carlos Bacca komt alleen in de zestien na een knap één-tweetje en schuift de bal overhoeks in doel: 2-0.

54’ Fazio kan al een derde keer vrij koppen maar opnieuw is hij niet trefzeker voor Sevilla.

56’ Rakitic verstuurt alweer een sublieme pass. Bacca komt alleen voor doel maar krijgt de bal niet voorbij doelman Guaita.

65’ De bal wordt niet goed weggewerkt en Fuego kan uithalen. Hij krult de bal echter net naast de verste paal.

71’ Marko Marin krijgt geel, de eerste kaart van de wedstrijd.

73’ Wissel bij Sevilla. Kevin Gameiro komt in de plaats van Carlos Bacca.

89' Alcácer krijgt geel.

92' Jérémy Mathieu krijgt geel.

Om te onthouden:

Ex-Bruggeling Carlos Bacca speelde een goede partij en scoorde al zijn zevende doelpunt in de Europa League. Zijn club Sevilla kan als het doorstoot naar de finale voor de derde keer de Europea League winnen. De Spaanse club realiseerde dat eerder al in 2006 en 2007 en won in 2006 ook de UEFA Supercup na een 0-3-overwinning tegen FC Barcelona.