Direct naar artikelinhoud
Update

Verkeersdrukte naar kust lost op, problemen rond Antwerpen houden aan

(archieffoto)

Op de E40 Brussel-Oostende verlies je omstreeks 13.30 uur nog slechts een half uur door de uittocht voor het hemelvaartweekend. De grootste drukte lijkt voorbij en ook de file door het ongeval in Loppem lost stilaan op, stelt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen houden de problemen rond Antwerpen echter wel aan.

en

Ter hoogte van Loppem botsten drie wagens rond 10 uur op elkaar, waardoor de linkerrijstrook versperd is voor het verkeer. Er vielen geen gewonden, maar kustgangers moeten er rekening houden met een file van enkele kilometers tot voorbij Oostkamp. Volgens Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum zal de hinder nog toenemen. "De mensen die naar de kust willen, wachten best tot na de middag om te vertrekken", zegt hij. "Water meenemen in de wagen is geen overbodige luxe, aangezien de kans groot is dat je in een file komt te staan." Rond 11 uur waren de wagens die betrokken waren bij het ongeval getakeld en was de rijbaan opnieuw vrij voor het verkeer.

Rond Antwerpen blijven de problemen aanhouden. De betonherstellingswerken aan de Antwerpse ring richting Nederland zijn afgerond, maar een ongeval met drie personenwagens in Borgerhout zorgt daar opnieuw voor lange wachttijden vanaf de Kennedytunnel.
Ook richting Gent en dus de kust is het deze namiddag nog aanschuiven geblazen over een groot deel van de Antwerpse ring. "

Het is al de hele tijd het ene probleem na het andere", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "Op het viaduct van Merksem staat bijvoorbeeld een defecte vrachtwagen op de pechstrook, maar men heeft daar ook de rechterrijstrook moeten afsluiten."

Twitter bericht wordt geladen...

Brandend voertuig

Een brandend voertuig in Diegem veroorzaakte vanmiddag grote hinder voor het verkeer op de Brusselse ring. Zowel op de binnen- als buitenring werden drie rijstroken afgesloten door het incident. Kort voor 12 uur was de weg weer vrijgegeven op de buitenring. Rond 13 uur werd ook de binnenring weer vrijgemaakt.

Nog extra treinen

De NMBS laat inmiddels weten dat het tijdens het verlengde weekend nog eens drie extra treinen inlegt richting kust. Gisteren had de NMBS aangekondigd dat vandaag, zaterdag- en zondagochtend vanuit het binnenland vier extra treinen ingezet worden: één naar Oostende en drie naar Blankenberge. 's Avonds volgen de treinen dezelfde weg terug.

Morgenochtend worden twee bijkomende treinen ingelegd, telkens één naar Oostende en Blankenberge, en worden drie treinen met de normale eindbestemming Brugge verlengd tot in Blankenberge. De trein naar Oostende keert 's avonds ook terug naar het binnenland en bovendien zullen twee treinen vanuit Blankenberge vertrekken in plaats van Brugge. Van de drie nieuw aangekondigde treinen zullen er twee vertrekken vanuit Leuven en een derde vanuit Brussel-Noord.

Indien de nood zich voordoet, zal de NMBS in de loop van het weekend nog bijkomende extra treinen inzetten.

Nog extra treinen