© BELGA

UEFA: biologisch paspoort en nieuwe richtlijn voor hoofdblessures

Israëlische voetbalclubs mogen opnieuw Europese wedstrijden in eigen stadion spelen. Dat heeft Gianni Infantino, secretaris-generaal van de Europese voetbalbond UEFA, donderdag bekendgemaakt. Ook besliste de organisatie om vanaf het seizoen 2015-2016 een biologisch paspoort in te voeren.

vml

Het biologisch paspoort van sporters is een maatregel tegen doping die nu vooral in het wielrennen gebruikt wordt, maar vanaf volgend seizoen komt het principe er ook in de Champions League. ‘De dopingzondaars die niet opgespoord kunnen worden via gewone analyses, kunnen zo gepakt worden door veranderingen in hun biologische profiel’, zei Infantino.

Maar daar stopt het niet met de nieuwigheden, want er komt ook een nieuwe procedure voor hoofdblessures. ‘In geval van vermoedelijke hersenschudding zal de scheidsrechter het spel drie minuten stil mogen leggen, zodat een medisch team de speler in kwestie kan onderzoeken. Enkel de hoofdarts van de ploeg mag nadien beslissen of de speler verderspeelt, en moet zijn beslissing rechtstreeks aan de ref meedelen.’

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer