© Chris VAN ROMPAEY

© Chris VAN ROMPAEY

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hollandse chef brengt Zeeuwse keuken naar Liers restaurant

Chef-kok Frank Goudt (29) en zijn partner Svenja Van Eester (29) openen morgen, woensdag 24 mei, aan de Van Boeckellaan 71 in Lier, restaurant Goudt.

Chris Van Rompaey

Frank Goudt baatte samen met zijn moeder gedurende vijf jaar een restaurant uit in Middelburg, de provinciehoofdstad van Zeeland. Zo’n drie jaar geleden kreeg hij er de hulp van zijn Ranstse vriendin Svenja Van Eester.

“Omdat ons huurcontract ten einde liep, gingen we op zoek naar een pand dat we konden kopen. Op het internet ontdekte ik dan dit pand op de hoek van de Van Boeckellaan en de Lispersteenweg. Ik was meteen verkocht, zelfs al was er heel veel breekwerk nodig. Ondertussen zijn we zeven maanden later en kunnen we ons restaurant eindelijk openen”, lachen Frank en Svenja.

“We kiezen voor klassieke gerechten, waar we uiteraard geregeld Zeeuwse producten in zullen verwerken, oesters en mosselen bijvoorbeeld, maar dan wel op een verfijnde manier. Ik ga ook zeegroenten gebruiken zoals zeekraal en lamsoren. In Zeeland kent iedereen dat."

Restaurant Goudt kiest vooral voor drie-, vier- en vijfgangenmenu’s, al is een enkel hoofdgerecht ook wel mogelijk. Het driegangenmenu start aan 42,50 euro. Het restaurant is open van woensdag tot zaterdag vanaf 18u en op zondag vanaf 8u.

Info: 03.430.13.19, www.goudt.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER