Symbolische actie tegen sluiting studentenresidentie

© mhl

Een dozijn studenten heeft maandag het gebouw van de vroegere studentenresidentie Steil op de Kapucijnenvoer in Leuven bezet. ‘Het is geen kraakactie, maar een symbolische ‘politieke’ actie die kadert in het protest van de studenten tegen de besparingen die de Vlaamse regering wil opleggen aan het hoger onderwijs’, zegt Wouter Vanduffel, woordvoerder van de beweging Studenten voor Onderwijs in Steil (SOS).

skn

De leden van de actiegroep SOS zeggen dat ze vrezen voor de democratische gevolgen van de besparingen. Ze hebben een spandoek aan de gevel van de voormalige residentie aangebracht met het opschrift ‘Onderwijs is een recht, geen voorrecht’. Ze zeggen dat ze tijdens de hele openingsweek van het nieuwe academiejaar activiteiten zullen houden in de voormalige studentenresidentie.

‘In mei besliste de KU Leuven dat dit gebouw tegen de vlakte moet. Ze willen niet langer investeren in dit pand’, zegt Wouter Vanduffel. ‘Dat is heel erg voor de studenten die in residentie Steil op kot zaten, want het gaat om studenten die het al moeilijk hadden. Als de studiekosten nog meer stijgen, wordt de toegang tot het (hoger) onderwijs beperkt. Wij vragen aan de andere studenten in Leuven om ons te komen steunen en mee de residentie symbolisch te bezetten.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen