NOS VoetbalAangepast

De Boer: afschuwelijk Ajax gezien

"Je komt zo mooi op 1-0 en dan krijg je zo knullig die twee goals tegen. Daar verlies je de wedstrijd eigenlijk al." Ajax-coach Frank de Boer kon er met z'n pet niet bij dat zijn ploeg zich zo had laten ringeloren in de bekerfinale, die PEC Zwolle met maar liefst 5-1 wist te winnen.

"De scherpte ontbrak. We hebben als team gefaald, het centrum ook. Zij krijgen vier kansen en dat waren vier goals. Dan moet je proberen dat na rust om te draaien, maar de goal viel meteen al aan de andere kant."

"Schandalige actie"

Uiteraard had ook De Boer geen goed woord over voor het vuurwerk dat kort na de snelle 1-0 voor de Amsterdammers uit het Ajax-vak op het veld gesmeten werd. "Een schandalige actie."

Het kwam Ajax bovendien slecht uit, want het duel werd op last van arbiter Bas Nijhuis tijdelijk gestaakt. "Bij PEC konden ze daardoor even de koppen bij elkaar steken", foeterde De Boer. "Ik heb afschuwelijke supporters gezien en een afschuwelijk Ajax."

"Uiteindelijk mogen we nog blij zijn dat het geen 7-1 is geworden. Er moet een hartig woordje gesproken worden en daarna gaan we de boel weer oplappen. Zondag staat er namelijk weer een heel belangrijke wedstrijd op het programma, waarin we minimaal een punt moeten pakken."

"Wanprestatie van ons allen"

Ricardo van Rhijn was duidelijk over de vooruitzichten voor volgende week: "Als we tegen Heracles spelen zoals we vandaag gespeeld hebben, gaan we daar niet winnen."

Volgens de verdediger is Ajax tegen PEC op alle fronten afgetroefd: "Als Kenneth Vermeer ons een aantal keer niet redt of zij spelen het iets beter uit, dan kunnen er bij ons wel acht of negen goals invliegen. Dus we komen nog goed weg."

Van Rhijn zag het gedrag van de Ajax-fans niet als oorzaak voor de afstraffing: "Het heeft niet geholpen maar het was ook niet de basis van deze nederlaag. Uiteindelijk was het een wanprestaties van ons allen."

"Niet bang"

Doelman Kenneth Vermeer maakt in de competitie een seizoen op het tweede plan door bij Ajax, maar in de beker is hij de eerste keus. En dat was in de Kuip geen onverdeeld genoegen. Eerst vloog er vuurwerk om zijn oren - "Ik was niet bang, het waren geen bommen - en na de onderbreking nam de tegenstander hem onder vuur.

"De totale scherpte ontbrak", had Vermeer vanuit zijn doel gezien. "Toen we weer begonnen, stonden we voordat ik het wist met 3-1 achter. We moeten snel weer verder, maar dit was niet best."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl