Boksster Delfine Persoon verovert wereldtitel

© BELGA

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

Delfine Persoon heeft zondagavond in Zwevezele de WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten veroverd. De 29-jarige West-Vlaamse won op punten van de Argentijnse Erika Anabella Farias. De kamprechters waren unaniem: 96-92, 96-92 en 96-93. Persoon heeft nu alle wereldtitels in handen. Ze was ook al de kampioene van de WIBF, de IBF en de WIBA.

dmm

Farias zette van bij de aanvang van de kamp enorm veel druk en ontwikkelde een razend snel tempo. Scheidsrechter Van De Wiele moest “El Pantera” in de eerste ronde wel al eens terechtwijzen omdat ze te veel aanklampte bij Persoon.

In de tweede ronde moest Persoon een fikse linkerhoek incasseren. Ze herstelde enorm en trok resoluut in de tegenaanval. De West-Vlaamse kwam steeds beter in de kamp, maar kreeg in de zevende ronde een vermaning omdat ze een kopstoot uitdeelde aan Farias.

Twee rondes later werd de 29-jarige Argentijnse voor dezelfde feiten gewaarschuwd. Persoon bleef haar fysieke kracht uitbuiten, maar moest nog een denderend slotoffensief uit de kast halen om het laken nipt naar zich toe te trekken.

Persoon heeft nu 29 zeges en één nederlaag op haar palmares. Farias leed in haar twintigste profkamp haar eerste nederlaag.