Zes maanden cel voor vechtpartij midden op rotonde

Een 38-jarige Genkenaar is vrijdag door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden waarvan de helft met uitstel omdat hij zich twee jaar geleden agressief gedroeg in het verkeer in Genk.

sdv

Op 11 december 2012 staat Ramazan G. aan te schuiven op de rotonde aan Shopping 1 in Genk als Rahid M. hem langs de binnenzijde van de rotonde wil voorbijsteken. Door een manoeuvre van Rahid M. geraken zowel hij als Ramazan geblokkeerd op de rotonde. Na wat heen en weer getoeter stapt Ramazan uit om te vragen wat er scheelt. Na een reeks van geweldplegingen aan de buitenkant van de wagen komt het tussen de twee chauffeurs tot een handgemeen.

Rahid loopt verwondingen op waardoor hij twintig dagen werkonbekwaam is. Voor de schade die Ramazan G. heeft toegebracht bij Rahid M. moet hij een schadevergoeding van 5.967 euro betalen, vermeerderd met intresten en de schade aan de voorruit. Bovenop deze schadevergoeding en de boete van 600 euro werd Ramazan ook veroordeeld tot een gevangenisstraf waarvan de helft met uitstel als hij zich houdt aan een reeks van voorwaarden waaronder het volgen van een cursus agressiebeheersing.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen