Selah Sue moet stemming opkrikken op Couleur Café

Couleur Café 2016 is gisteren geopend in barre weersomstandigheden en met iets minder festivalgangers dan de voorbije jaren, volgens een eerste schatting van de organisatoren. De eerste festivaldag verliep zonder incidenten, maar de nederlaag van de Rode Duivels drukte wel enigszins de pret.

Iets minder bezoekers dan de afgelopen jaren, maar toch konden de terreurdreiging, de Belgische kwartfinale op het EK en de zware regen de aanwezige festvalgangers niet tegenhouden. Velen waren uitgedost in de Belgische kleuren.

De Belgisch-Congolese rapper G.A.N opende het festival voor 3.500 toeschouwers in de Move-tent. De Frans-Cubaanse tweelingzusjes van Ibeyi vulden vanaf 17.30 uur driekwart van de Univers-tent, die een capaciteit heeft van 10.000 mensen.

Tijdens het optreden van de Jamaicaanse Chronixx was de regen eerst een spelbreker, maar de artiest liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en wist wat later het publiek alsnog te lokken. Brigitte verleidde de festivalgangers met glitters, glamour en retro-indiepop.

Chic ft. Nile Rodgers moedigde de Rode Duivels aan

De Rode Duivels maakten hun eerste doelpunt aan het einde van het optreden van de legendarische discogroep Chic ft Nile Rodgers, die onze nationale ploeg hevig aanmoedigde. Dichtbij stond een groot scherm, waardoor de wedstrijd tegelijk gevolgd kon worden.

Helaas duurde de voetbalvreugde niet lang. Selah Sue moest de stemming na de teleurstellende Belgische nederlaag weer opkrikken. Ze leek daar ook in te slagen, en lokte in elk geval het grootste aantal toeschouwers. Magic System sloot de avond af.

Meest gelezen