"Plots was daar dat been!"

"Dat je er knap uitziet, maakt het leven veel makkelijker. Men wil dan alles voor je doen. Men wil met je trouwen en betalen voor alles wat je wil." Fotomodel Jerry Hall kon op nieuwswebsite Express in augustus 2015 wellicht niet beter uitdrukken hoe mannen, van Bryan Ferry over Mick Jagger tot Rupert Murdoch, haar gunsten voor zich hoopten te winnen. Ferry wilde midden jaren 70 maar al te graag met haar trouwen, maar dat sprookje ging uiteindelijk niet door. Gelukkig deed hij Hall, die vandaag 60 wordt, nog onvergetelijker worden door haar al kirrend en kraaiend in de video van "Let’s stick together" te laten opdraven. Inclusief staart.

"Het nummer is al half voorbij als Hall in de video opduikt, maar je kan er dan onmogelijk naast kijken. Ze stapt het podium op in een kattenpak, terwijl ze met haar staart draait en kreetjes slaakt. Onbeschrijflijk mooi. De video wordt helemaal die van haar. Om te eindigen met een vlekkeloos uitgevoerd pruilmondje", aldus de Australische nieuwswebsite News in augustus 2014. Of zoals muziekjournalist Greil Marcus het in zijn boek "Real life rock" verwoordde: "Plots steekt de vriendin van Ferry haar been in het beeldkader en als een vamp loopt ze er doorheen met een moordende grijns die zo voldaan is dat je Ferry’s hart voelt breken."

Dat deed Hall uiteindelijk, Ferry’s hart breken. "Nadat Brian een paar Vogue-covers van mij gezien had, was hij zo onder de indruk dat hij me uitnodigde voor de cover van zijn album "Siren". Hij was op het toppunt van zijn carrière, toen ik hem in 1975 voor het eerst ontmoette. Hij had zo’n mooie stem, hartverscheurend aandoenlijk, en zo sexy. Eén blik op zijn elegant, knap gezicht en ik was helemaal verloren", aldus Hall in haar biografie "My life in pictures" uit 2010.

"Bryan wilde die typische Britse gentleman zijn. Hij kleedde zich stijlvol, wist veel van kunst en antiek, deed zijn inkopen bij Fortnum & Mason. Aan zijn zijde wilde hij de vrouw die bij dat imago paste, in tweed, met parels, die in de namiddag haar thee opdrinkt. Ook al had ik zo’n dame-achtig gedeelte, er was ook dat andere gedeelte dat plezier wilde maken en wilde feesten. Daar leek Bryan het moeilijk mee te hebben. Geleidelijk werd hij meer en meer jaloers, en ik voelde me almaar eenzamer. Terwijl ik nog maar 20 was."

"Ik was in die periode erg luid en ruig, een beetje losgeslagen wild. Bryan probeerde de scherpe kantjes wat bij te schaven, maar dat zat me soms tegen."

Dan dook plots op een van de feestjes waarop beiden uitgenodigd waren, Mick Jagger op: "Mick was zo anders dan Bryan. Hij huppelde constant doorheen het huis en maakte voortdurend grapjes. Tot ergernis van Bryan. Op een gegeven moment begon Mick achter me aan te lopen rond de tafeltennistafel, om me zo een kus te kunnen geven. Bryan zag het en joeg hem de deur uit. "Ik ga nooit nog op stap met hem. Hij doet niets anders dan lonken naar jou", reageerde Bryan."

Dat lonken resulteerde uiteindelijk in een breuk met Ferry. Maar gelukkig had het koppel Ferry-Hall ons intussen dit muzikaal en visueel pareltje nagelaten, dat in september 1976 de 5e plaats in de Ultratop bereikte:

Meest gelezen