Homans: 'Ik voel me geen Thatcher aan de Schelde'

© Dries Luyten

Antwerps OCMW-voorzitter Liesbeth Homans (N-VA) is niet te spreken over het politiek pamflet dat armoede-expert Jan Vranken over haar schreef. 'U weet niets over mij', verweet ze Vranken in Terzake.

Guy Tegenbos, Jorn Van Thillo

In een met wetenschappelijk materiaal verrijkt politiek pamflet neemt Jan Vranken, professor emeritus van de Universiteit Antwerpen, de Antwerpse politica onder vuur. ‘Liesbeth Homans stigmatiseert mensen die in armoede leven en doet alsof het allemaal hun schuld is', verduidelijkt hij zijn visie in een interview met De Standaard.

'Homans is niet emanciperend, maar disciplinerend: ze straft wie niet braaf is: eigen schuld dikke bult. Een soort Thatcher aan de Schelde', laakt Vranken het OCMW-beleid en de intenties van Homans. Hij vreest dat Antwerpen een laboratorium is voor de rest van Vlaanderen, waarbij bijvoorbeeld 'bepaalde groepen worden gestigmatiseerd'.

Liesbeth Homans, die de man ook al in P-Magazine de volle laag gaf, benadrukt dat ze hard heeft onderhandeld om meer geld voor het OCMW te krijgen. 'Ik kijk helemaal niet neer op mensen in armoede.'

De politica ontkent ook dat haar jeugd haar politieke handelen bepaalt. Zo is ze in een sociale woning is grootgebracht en moest ze werken om haar studies te betalen. 'U weet niets van mij', wierp ze de armoede-expert voor de voeten. 'U heb mij nog nooit gesproken. U weet niet hoe ik ben grootgebracht.'

'Het zou u sieren moest u toegeven dat het ideologisch pamflet is tegen het beleid van de N-VA', besloot Homans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen