"U weet niet in welk gezin ik ben grootgebracht"

Liesbeth Homans (N-VA), voorzitster van het Antwerpse OCMW, ging vanavond in "Terzake" in de verdediging. Eerder vandaag was er heel wat commentaar gekomen op haar zogenaamd "asociaal beleid" in Antwerpen.

Homans ging in debat met Jan Vranken, professor emeritus aan de Universiteit van Antwerpen. Die schreef een boek over Homans, "Thatcher aan de Schelde", over haar - volgens hem - asociaal beleid als OCMW-voorzitster. 

Volgens Vranken is haar beleid dan ook gebaseerd op ervaringen in haar jeugd. Een uitspraak die Homans behoorlijk kwaad maakt. "Dit is de eerste keer dat wij elkaar zien. U weet niets over mij of over mijn jeugd."

Vranken hekelt het asociale beleid van N-VA, die er volgens hem voor wil zorgen dat maatregelen zoals kinderbijslag en studietoelagen worden afgeschaft. Homans gaat totaal niet akkoord: het budget voor het OCMW en armoedebestrijding is het voorbije jaar gestegen.

Volgens Homans moet Vranken dan ook toegeven dat zijn boek niet wetenschappelijk is, maar dat het een ideologisch pamflet tegen N-VA is, "wat zijn goed recht is".

Om af te sluiten gaat het ook nog even over het minister-presidentschap. Homans herhaalt wat N-VA al sinds begin deze week zegt: "Wij gaan geen enkele verantwoordelijkheid uit de weg."

Meest gelezen