Direct naar artikelinhoud

Kim Dotcom krijgt mogelijk zijn auto's terug

Kim Dotcom krijgt wellicht over twee weken een aantal in beslag genomen spullen terug. Dat heeft een Nieuw-Zeelandse rechter besloten. Het gaat onder meer om diverse luxe auto's en een flinke hoeveelheid geld.

Kim Dotcom krijgt mogelijk zijn auto's terug

In januari 2012 viel de politie het landhuis van de Megaupload-oprichter in Coatesville binnen. Op verzoek van de Amerikaanse overheid, die hem wil vervolgen voor internetpiraterij, werden onder meer een roze Cadillac uit 1959, een Rolls-Royce Phantom, enkele persoonlijke voorwerpen van Kim en zijn vrouw en miljoenen dollars meegenomen.

Het hooggerechtshof in Auckland wees donderdag een verzoek van de politie af om de bezittingen nog langer vast te houden. De autoriteiten kunnen de komende 14 dagen nog tegen het besluit in beroep gaan, dus de internetondernemer moet sowieso nog even wachten voordat hij zijn eigendommen terugkrijgt. Maar dat kan Dotcoms pret niet drukken.

'Breaking news!', twitterde de geboren Duitser. 'Het hooggerechtshof heeft besloten dat Mona en ik onze Nieuw-Zeelandse bezittingen terugkrijgen, tenzij de overheid in beroep gaat.' Dotcom, die vorige maand een politieke partij oprichtte, kondigde aan dat hij het racecircuit in Taupo voor een dag zal afhuren als zijn auto's worden teruggebracht.

Kim Dotcom krijgt mogelijk zijn auto's terug

Twitter bericht wordt geladen...