Direct naar artikelinhoud

MVP Kevin Durant boycot bezoek van Golden State Warriors aan Witte Huis

MVP Kevin Durant boycot bezoek van Golden State Warriors aan Witte Huis
Beeld ap

Golden State Warriors-sterspeler Kevin Durant wil het bezoek van zijn team aan het Witte Huis boycotten uit protest tegen het beleid van Amerikaans president Donald Trump. "Neen, ik ga niet naar het Witte Huis", vertelde Durant gisteren aan de Amerikaanse televisiezender ESPN.

In de Verenigde Staten is het een traditie dat de NBA-kampioenen op het Witte Huis door de president ontvangen worden. MVP Kevin Durant denkt daar echter anders over. "Ik respecteer de huidige president niet en ik ga niet akkoord met zijn beleid. Ik wil mijn stem laten horen door niet naar het Witte Huis te gaan. Dat is mijn persoonlijke beslissing, maar ik ken mijn ploegmaats goed genoeg om te weten dat ze akkoord zijn met mij."

De VS gaat momenteel door een woelige periode sinds het extreemrechts protest in Charlottesville het leven heeft gekost aan een vrouw die kwam betogen tegen de extreemrechtse bijeenkomst. Volgens Trump ligt de schuld daarvan zowel bij de betogers als tegenbetogers, wat voor tweedracht zorgt. "Sinds de start van zijn presidentiële campagne is ons land verdeeld en dat is geen toeval meer", ging Durant verder. "Toen Barack Obama president was, hadden we meer hoop voor onze samenleving. Sindsdien is alles erop achteruitgegaan."