© BELGA

KV Mechelen moet Aleksandar Bjelica twee wedstrijden missen

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Aleksandar Bjelica dinsdag voor twee speeldagen geschorst. De verdediger van KV Mechelen moet ook een boete van 800 euro betalen.

(belga)

De schorsing gaat in vanaf 29 september, waardoor Bjelica de verplaatsing naar KRC Genk (2 oktober) en de thuismatch tegen KV Oostende (16 oktober) mist. KV Mechelen kan nog wel in beroep gaan tegen de schorsing.

Vorige week besliste de Reviewcommissie om de 22-jarige Serviër op basis van televisiebeelden te laten vervolgen door het Bondsparket. In de openingswedstrijd van de zevende speeldag in de Jupiler Pro League kreeg Bjelica op bezoek bij Charleroi na 85 minuten een tweede gele kaart van Christoph Dierick na een zware overtreding op Charleroi-middenvelder Clinton Mata. Het parket had twee speeldagen schorsing en 600 euro boete gevraagd als straf, de Geschillencommissie verhoogde de boete zelfs met 200 euro.

"Uit de tv-beelden blijkt dat Bjelica een tackle uitvoert met gestrekt linkerbeen en studs vooruit op Mata. In tegenstelling tot wat blijkt uit het verslag van de Reviewcommissie gebeurde de tackle niet op kniehoogte van de tegenstrever, maar over de grond waardoor de voet van de tegenstrever wordt geraakt en niet de knie. Er kan niet met zekerheid vastgesteld worden of de tackle werd uitgevoerd voor of na het fluitsignaal. Niettemin voert hij zijn tackle uit met een te grote intensiteit en brengt hij duidelijk de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar. De betrokken speler start zijn tackle veel te laat en speelt de bal niet. Volgens de commissie heeft de scheidsrechter zich dan ook manifest vergist in de beoordeling van de spelfase in kwestie. Het betreft immers een brutale fout zonder de mogelijkheid de bal te spelen en die de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar brengt", verklaarde de commissie het vonnis.

© BELGA

MEER OVER KV Mechelen