© JEFFREY GAENS

DVB Racing wint 24 Uren van Zolder bij eerste deelname

Het team DVB Racing heeft zondag de 24 Uren van Zolder op zijn naam geschreven. Met een Norma M20 FC reden Frank Thiers, Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonk, Christoff Corten en Gilles Magnus naar de overwinning. Met McDonald’s Racing en Deldiche Racing eindigden nog twee teams die met een Norma M20 FC op de overige podiumplaatsen.

Na 24 uur rijden had DVB Racing drie rondes voorsprong op eerste achtervolger McDonald’s Racing. Deldiche Racing eindigde als derde op 21 rondes van het winnende team. Opmerkelijk aan deze editie is dat de drie podiumplaatsen ingenomen werden door een prototype van de Norma M20 FC. Nog nooit eerder kon een prototype de 24 Uren van Zolder winnend afsluiten.

Vorig jaar werd de 24 Uren van Zolder gewonnen door Team Derdaele met een Porsche 911. Dit jaar reden Dylan Derdaele en Marc Goossens, vorig jaar lid van Team Derdaele, naar de zevende plaats met de Porsche 911 van hun team Belgium Racing. Marc Goossens bracht vorig jaar zijn aantal zeges in de 24 Uren van Zolder op zes. Daarmee doet hij even goed als mederecordhouder Anthony Kumpen. Kumpen eindigde dit jaar, samen met onder meer teammaat Bert Longin, op de 33e plaats met het team PK Carsport.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Motorsporten